ArrangementlisteARRANGEMENTER I 2022.

Til alle medlemmer i Pelargonieklubben Nordjylland.Onsdag aften den 30. marts kl. 18:30 til 21:00

Besøg på Gug Planteskole, vi har planteskolen for os selv og bliver mødt af medarbejder Martin, som giver os en rundvisning i planteskolen og et foredrag om forårsnyhederne. Vi kan købe frit i hele planteskolen og de serverer kaffe og kage.

Vi håber på en god aften hvor vi bliver klogere på forårets havetrend i den kommende sæson.

Arrangementet er gratis. Minimum antal deltager er 15.

Tilmelding skal ske senest den 22.marts til Birgitte på tlf. 2227 7901


Fredag den 22. april kl. 19:00. Vi mødes ved Jens Christian og Niels Fruekildes gartnerier Kathrinesvej 5 og 7, 9610 Nørager.

Vi skal igen i år se, hvad Jens Chr. har af Tip Top, Engelske og hænge pelargonier samt hans lille udvalg i fuchsias.

Samt hvad Niels har af nye zonaler mm., da han i år har fået ny leverandør af pelargonier. Her slutter vi af med kaffe/the, hjemmebag og kikskage. 

Tilmelding senest tirsdag den 19. april på tlf. 3082 7974 eller mail: villyoglisbeth@gmail.com

NB.:Brødrene Fruekilde nedlægger begge gartnerierne efter sæson 2022.

 

Lørdag den 21.maj 2022 kl. 09:30 Kør selv tur

Vi skal til Elmer Aagesens have, Rønvangen 101, 8382 Hinnerup, Her skal vi se en spændende have med rigtig mange planter og træer. Der er meget, som er formklippet og de mange stier gør det rigtig hyggeligt og interessant at gå rundt i, hvor der hele tiden er noget nyt at opdage. Vi skal betale 30 kr. pr. mand i entre

Vi spiser vores medbragte mad et sted i haven

klokken ca.12.30 kører vi videre igen til Betina Hvidkjærs have, Tjærbækvej 5, Houlbjerg, 8870 Langå hvor vi ankommer kl. 13.00.

Betinas have er en landbohave med rigtig mange pelargonier både i hendes drivhus og i haven. Hun beskriver sin samling således: ”Min samling består af ca. 50 - 60 Zonartic pelargonier, så har jeg nogle jeg selv har forædlet frem, samt nogle miniature, dværge og broget bladet rosenknopper. Jeg bytter en del i udlandet, så jeg har også nogle stykker russiske, et par japanske og Korea pelargonier. Jeg forsøger at begrænse mig” I denne have betaler vi også 30 kr. pr. mand i entre. Betina byder på kaffe og hjemmebag inden vi kører hjem igen kl. ca.15:00.

Tilmelding til Birgitte på telefon 2227 7901 senest den 15.maj.


*Lørdag og søndag den 4. og 5. juni kl. 10:00 til 17:00

Blomsterfestival i Bangsbo Botaniske Have i Frederikshavn.

Vi har en stand med salg, information og PR. Det er et stort arrangement med ca. 120 salgsstande, 9000 besøgende, lidt underholdning af forskellig art og mulighed for at købe mad og drikke. Entre: Kr. 30,-


*Lørdag den 11. juni kl. 10:00 til 15:00.

Aalborg kredsen af ’HAVEN’ afholder STORT plantemarked i Østre Anlæg, Aalborg, i år vil de også holde deres 100 års jubilæum denne dag. Vi vil være til stede med en stand med salg af medlemmernes pelargonie stiklinger/planter og PR.


Lørdag den 16.juli 2022 kl. 10:00. Kør selv tur.

Vi skal først til Majken Jargil på Vejborgvej 125, 9850 Sindal.

Hun beskriver sin have således: ”Vi har en kæmpestor og upasset landbohave, jeg har en samling af Pilesorter - pt' 40 forskellige - hovedsagelig Ornamental, sjældne sorter, indkøbt i UK og Tyskland, som jeg dyrker sælger stiklinger af med forsendelse. Så har jeg 300 - 350 Pelargoniesorter, som jeg konstant supplerer med nye og som jeg sælger stiklinger / planter af i sæsonen med forsendelse og lidt direkte fra mit salgstelt på ca. 20 m² her på stedet, hvis man aftaler besøg. Mit Pelargoniedrivhus er på 32 m² og proppet til bristepunktet i højsæsonen” Vi skal spise vores medbragte madpakker i denne have, hvor vi må skiftes til at sidde ned og spise, da haven ikke har så mange siddepladser igen.

Ca. kl. 12.30 kører vi videre til Alice Holt på Trangetvej 160, 9830 Tårs, som har en parklignende have på små 2 hektarer. I haven er der både skov, staudehave og mange sjældne planter. Måske vil det være en inspiration at se hvordan stauder og andre planter trives i forhold til lys og skygge og så er plantesammensætningerne i haven også meget interessant og inspirerende. Alice tager 30 kr. pr. mand i entré.

Klubben er vært med kage til eftermiddagskaffen. Kaffen bedes medlemmerne selv tage med.

Tilmelding senest den 10.juli til Birgitte på telefon 2227 7901


Kør selv tur lørdag den 20.august fra kl. 09:00.

Denne dag skal vi østpå til Gandrup, hvor vi først skal besøge Bodil Bengtson (mor til Kirsten Bengtson fra Thyboesminde stauder). Adressen er Vesterparken 18, 9352 Gandrup. Bodils have er en charmerende lille have. Fyldt med dejlige planter, her er både surbundsbed, staudebed, roser, frugttræer, højbed med køkkenurter og mange krukker. Bodils passion for planter skinner tydeligt igennem.

Vi skal være her til kl.10:00, hvorefter vi fortsætter til Vester Hedensvej 11 i Gandrup hos Jens Ole & Sanne Mogensen: Deres have er en lukket have med bede opdelt af bøgehække. Bede med farvekoordineret stauder, sommerblomster, græsser samt frugttræer. Mange hyggekroge, spejlbassin, havebassin med fisk. 12 m² drivhus i træ og 24 m² orangeri i jern, begge huse er hjemmebygget. En hyggelig oase i landlige omgivelser. Her skal vi være til 12.30 og klubben byder på kage til formiddagskaffen som Sanne og Jens Ole giver.

Tilmelding senest den 14.august til Birgitte på telefon 2227 7901


Lørdag den 17. september kl. 13:00. Medlemsdag.

Lisbeth holder foredrag om sygdomme og vækstforhold om pelargonier. Arrangementet holdes på Gyldenlakvej 12 9400 Nørresundby.

Klubben er vært med kaffe/the og kage.

Tilmelding senest onsdag den 14. september. På mail villyoglisbeth@gmail.com eller tlf. 4042 9904


Torsdag den 1. december kl. 19:00 til 21:00. Julehygge i Birgittes julehave og orangeri Venøvej 10, 9400 Nørresundby.

Haven og orangeriet er pyntet op med ”juleplanter” i forskellige sammensætninger, kogler og grønt og med både levende og elektrisk lys. Der vil være en del eventyrtræer og gren træer med lys og I bydes velkommen at flot lys med store kranser på stakittet ud mod vejen. Haven er det sidste år udvidet med en lille terrasse nederst i venstre hjørne. Der er i nuværende stund bestilt en træ-balkon på husets 1.sal med udsigt udover haven, som bliver færdig i dette forår. Haven er indrettet med 10 rum, hvor der vil være en eller flere jule-oppyntninger. i hvert rum

I orangeriet serveres der vafler med flødeskum og kaffe og gløgg som klubben er vært ved.

Tilmelding senest 24.november til Birgitte på tlf. 2227 7901B. Arrangementer markeret med *
Alle medlemmer er velkomne til at komme med pelargoniestiklinger og planter til salg på klubbens markerede arrangementer, medlemmerne afregnes med stiklingens/plantens salgspris fratrukket 3,- kr. som går til klubbens kasse.
Husk: Stiklingen/planten skal være forsynet med:
1) art eller sortsnavn og medlemsnummer.
2) medlemsnummer og pris (stikskilte).
Ved besøg til åbne haver er i altid velkomne til at medbringe stiklinge til bytte/salg. Her er der ikke "afgift" til klubben.