Om klubben

Klubben blev stiftet den 5.november 2002, af en gruppe pelargonieentusiaster, med pelargonier i alle afskygninger som hobby.

Pelargonieplanten er blevet meget udbredt, da mange i de senere år har opdaget dens skønhed og forskelligartethed.
Der findes sorter med duft, blad-, blomsterfarver og vækstformer for enhver smag. Det er dog ofte de store prangende hybrider, der vækker vores beundring.
I den senere tid er der dog indført mange vildarter, da flere og flere pelargoniesamlere har fået interesse for dem, de er så forskellige i både blomst og vækst, at man ikke umiddelbart forbinder dem med pelargonier. Alle de pelargonier, som vi i dag kan købe både hos gartnere og i mange butikker, har gener tilbage til nogle af de ca. 300 vildarter, som næsten alle vokser i Sydafrika.

Og allerede i 1835 havde handelsgartner Ole Ohlsen pelargonier med på udstilling i Botaniskhave i København. Det danske publikum tog godt imod den rundbladede pelargonie og den blev hurtig en yndet stueplante.

Som medlem kan du få mere kendskab til den store pelargoniefamilie og deltage i klubbens mange arrangementer. Vi deltager med udstilling, salg og information hvert år på Blomsterfestival i Bangsbo Botaniske Have, Frederikshavn. Klubbens egne udstillinger finder sted flere forskellige steder i Nordjylland. Medlemmernes åbne haver med stiklinge bytte, gartneribesøg, kør selv ture og andre måder at mødes på, er også nogle af de ting, som klubben arrangerer. Det bliver omtalt i medlemsbladet, som udsendes en gang om året, umiddelbart efter generalforsamlingen.